مهم ترین نکات در نگه داری و عیب یابی گیربکس لیفان 820

گیربکس لیفان 820

شرکت لیفان در سال ۲۰۱۵ سدان ۸۲۰ را در دو نسخه با پیشرانه‌های چهار سیلندر خطی و ۱۶ سوپاپ با حجم ۱.۸ و ۲.۴ لیتری وارد بازار چین کرد؛ اما شرکت کرمان موتور تنها نسخه‌ی ۲.۴ لیتری این خودرو را وارد بازار ایران کرده است.

لیفان دو جعبه دنده متفاوت برای سدان لوکس خود در نظر گرفته است؛ نسخه‌ی ۱.۸ لیتری این خودرو با جعبه‌دنده‌ی ۵ سرعته‌ی دستی عرضه می‌شود؛ اما نسخه‌ی قوی‌تر را جعبه‌دنده‌ی ۶ سرعته‌ی اتوماتیک همراهی می‌کند.

بررسی گیربکس لیفان 820

گیربکس لیفان 820 توسط شرکت DSI استرالیا ساخته شده است و در رانندگی‌های روزمره شهری می‌تواند عملکرد مثبتی را از خود به نمایش بگذارد.

در این خودرو با توجه به موتور 2400 سی و گیربکس 6 سرعته انتظار شتاب بهتری را داریم ولی خودرو با کندی همراه است که می‌تواند به‌دلیل تکنولوژی قدیمی موتور خودرو باشد. گیربکس این خودرو نیز گاهی اوقات هنگام تعویض دنده‌ها کمی غیر قابل پیش‌بینی است و بعضی وقتها خیلی دنده را نگه می‌دارد و بعضی وقتها سریع دنده را عوض می‌کند، کلاً می‌توان گفت کمی گیربکس لیفان 820 از لحاظ هوش مصنوعی ضعیف عمل می‌کند. در حالت نیمه‌دستی (تیپ‌ترونیک) هم دنده‌ها را تا محدوده کات‌آف یا ردلاین اصلاً نمی‌توان پر کرد و اتوماتیک گیربکس دنده را سبک می‌کند هم چنین گیربکس در حالت تیپ‌ترونیک در سراشیبی اصلاً سرعت را نگه نمی‌دارد و حتی در دنده 1 خودرو به سرعت دور می‌گیرد و میل به افزایش سرعت دارد.

علاوه بر این با توجه به وزن بالای لیفان ۸۲۰ و در صورت فشار آوردن زیاد به خودرو، روغن گیربکس اتوماتیک داغ خواهد شد. در چنین حالتی برای گیربکس حالت لیمپ اتفاق می افتد و در این حالت گیربکس به صورت هوشمند، برای پیشگیری از آسیب دیدن فعالیتهای آن را محدود می‌کند.

چگونه عمر گیربکس خود را افزایش دهید؟

در صورت استفاده صحیح و رعایت چند نکته مهم، می‌توان از هزینه‌های سرسام آور پیشگیری کرد و عمر طولانی گیربکس را تا دو برابر تضمین نمود.

1 – از تعویض حالت گیربکس (P, R, N, D) در زمان حرکت خودداری کنید. عمل مکانیکی تعویض حالتهای مختلف گیربکس اتوماتیک، با کمک تعدادی کلاچ و نوار قرارگرفته درون گیربکس صورت می‌گیرد. این کلاچ‌ها و نوارها دارای موادی هستند که با ایجاد اصطکاک، عمل تعویض حالت دنده را میسر می‌سازند. درصورتیکه همواره پیش از تعویض حالت دنده، کاملاً به حالت سکون درآمده و ترمز را فشار دهید؛ بدون تردید با این مکانیسم، اتومبیل شما بیشتر عمر خواهد کرد.

2 – در حالت خلاص (Neutral) رانندگی نکنید. خلاص کردن گیربکس اتوماتیک روی سراشیبی باعث کاهش مصرف سوخت خودروی شما نخواهد شد. خودروهای دنده اتوماتیک پیشرفته‌تر بهاندازهای هوشمند هستند که در سرازیری سوخترسانی را به موتور کم کرده و موجب کاهش در مصرف سوخت می‌شوند.

3 – هرگز به بهانه شتاب اولیه بیشتر، در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنید. نگه داشتن پدال گاز در وضعیت خلاص و سپس انتخاب D برای راه افتادن می‌تواند خسارت و آسیب جبران ناپذیری به گیربکس اتوماتیک خودروی شما وارد نماید.

4 – قبل از توقف کامل خودرو، حالت P (پارک) را درگیر نکنید. اکثر خودروهای گیربکس اتوماتیک جدید به شما اجازه انتخاب وضعیت پارک را در حال حرکت نمی‌دهند.

5 – عدم توجه به سرویس‌های دوره‌ای گیربکس اتوماتیک. عملکرد دنده‌های خورشیدی و تورک کانورتر در گیربکس اتوماتیک با وجود روغن ارتباطی مستقیم دارند. اجزا و متعلقات داخلی گیربکس اتوماتیک در زمان استفاده به دمای بسیار بالایی می‌رسند و در صورت کافی نبودن روغن، عدم تعویض و ریختن روغن اشتباه؛ احتمال وارد شدن آسیب جدی به مکانیزم آن وجود دارد.

در حالت ایده آل بهتر است پس از هر 5000 کیلومتر کارکرد، میزان سطح روغن گیربکس اتوماتیک به وسیله گیج یا نشانه روغن تعبیه شده بررسی شود و توصیه می‌شود برای خودروهای عام مورد استفاده شهری روغن گیربکس اتوماتیک پس از هر 24 ماه یا 50 هزار کیلومتر (هرکدام زودتر اتفاق افتاد) تعویض شود.

بازرگانی اتحاد

بازرگانی اتحاد تأمین کننده و معتبرترین وارد کننده لوازم یدکی لیفان که خریدی بدون واسطه و بهترین قیمت را برای مشتریان عزیز فراهم کرده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید لوازم یدکی با کیفیت اصلی و قیمت مناسب می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید. همچنین برای استعلام قیمت لوازم یدکی لیفان، چری (ام وی ام) و جک فقط از طریق شماره تماس ها اقدام نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *